Spaghetti cu ton

Spaghetti cu ton este o specialitate intalnita in mai toata partea centrala si de sud a Italiei, sub diferite forme. O reteta foarte gustoasa si usor de preparat, facand parte dintre retetele cucinei povera si care prezinta cateva ingrediente de baza, la care insa pot fi adaugate si altele, in functie de gust. Eu am ales o reteta bazica.
Timpul de preparare este scurt, undeva la 10-15 minute. Drept urmare, va recomand sa pregatiti ingredientele in prealabil, iar apa pentru spaghete sa fiarba deja in momentul in care incepem pregatirea sosului.

Ingrediente

  • apa, sare
  • 200 g spaghetti
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 filete de anchois
  • 10-12 rosii cherry
  • 100 g ton din conserva (in sos propriu )
  • cateva fire de patrunjel
  • parmezan ras

 

Cum facem

Punem apa la incalzit, adaugam sarea in momentul in care fierbe, apoi adaugam pastele, respectand instructiunile de pe ambalaj.
Intr-un vas larg si de inaltime medie, incingem uleiul de masline, apoi adaugam usturoiul, ardeiul iute si coditele patrunjelului, toate tocate marunt. Le vom cali timp de 2-3 minute, la foc potrivit, apoi adaugam tonul maruntit si rosiile cherry, taiate pe jumatate. Adaugam si o lingura din apa in care fierb pastele, saram dupa gust, apoi rasturnam pastele fierte peste intreg sosul si amestecam bine. Oprim focul si adaugam frunzele de patrunjel impreuna cu o lingurita de ulei de masline.
Se servesc cu putin parmezan ras desaupra si alaturi de un pahar de rosé rece.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *