Pe la terase – Vegarten

In weekendul asta am fost la cel mai misto event de gatit-gustat de pana acum: Vegarten la Curtea Veche Biergarten. Nu ma mai obosesc sa pun linkuri, se gasesc pe facebook la cea mai simpla cautare sau pe pagina mea.

Am stat in picioare aproximativ 12 ore, uitandu-ma la niste legume si gandindu-ma la cat mai multe variante de a le da gust. Sigur, nu e greu daca sunt bune, dar nu voiam nici sa ratez.

Am facut baba ganoush, hummus, mancare de fasole teci – galbene si verzi -, salata de sfecla, un sos de legume redus si flambat cu coniac – aveam multe emotii aici, dar castronul gol mi-a confirmat ca a fost destul de bunicel – si un pesto de care cred ca nu s-a atins nimeni, pentru ca n-avea de ce. Recunosc, l-am facut pentru ca intrasem in transa gatitutului si vazusem un busuioc care tinde sa se usuce in gradina noastra de pe scara blocului, m-am gandit doar sa il folosesc cat timp se mai poate. Pun eu maine pestoul ala in ceva, ii pun si parmezan.

N-o sa va dau nicio reteta acum, aici n-a fost vorba despre gatit – cel putin nu la mine. Am facut-o cu cel mai mare drag, pentru ca imi plac evenimentele de genul asta. Si aveam si un scop personal: sa demonstrez ca se poate fara usturoi si cu putina sare, doar de gust. Zic asta desi eu consum multa sare.

M-am bucurat sa intalnesc oameni care imi plac, care imi sunt dragi. Si m-am bucurat ca le-am putut oferi ceva, m-am bucurat de vasele goale pe care le-am strans la final.
Si m-am bucurat si ca astfel de evenimente se intampla si in Craiova, nu-mi place deloc complexul de inferioritate pe care-l avem fata de alte orase. Mi-a placut mult raspunsul la evenimentul asta, care, totusi, ar putea fi putut fi considerat exclusivist, tinand cont ca este dedicat mancarii vegan. A fost lume multa, a fost lume relaxata, a fost lume care a venit sa incerce ceva despre care nu stia (cum ar fi blogul meu). Perfect!

Cam atat. Nu cred ca mai am altceva de zis, in afara de poza asta – cred ca descrie cel mai bine atmosfera de acolo. El este Frate si sta asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *