Ardei umpluti cu branza

Reteta asta am incercat-o din mai multe motive, cel mai important fiind ca, la ultimul concurs la care am mers, imi povestea Vlad cum le-a facut el colegilor de serviciu urda. E un fel al lui de a spune ca a facut urda, dar era atat de entuziasmat si eu mancam cu pofta branza in momentul ala, branza buna de la munte, cu rosii, si m-a pus pe ganduri. Stiam ca am nisteĀ ricotta ramasa, stiam si ca-s ardei grasi buni in perioada, a fost destul de simplu dupa.

 

Ardei umpluti cu branza si marar

Ingrediente:

  • o cutie de ricotta (200 de grame);
  • 100 grame branza feta ;
  • o legatura de marar;
  • piper, boia, cimbru;
  • ulei de masline;
  • seminte crude (eu am pus floarea sorelui, dovleac, muguri de pin);
  • cativa ardei grasi;
  • pecorino.

Cum facem:

Am amestecat bine ricotta cu feta – ricotta trebuie sa fie branza “principala”, asa ca e de preferat sa fie in cantitate mai mare; feta am folosit-o pentru consistenta si pentru ca e sarata, se poate inlocui cu alta branza moale care sa se comporte bine la cuptor (sa nu lase apa, sa nu se topeasca prea tare etc.).
Am tocat bine mararul si l-am adaugat, alaturi de piper, boia si cimbru – toate dupa gust. Am cautat sa obtin dulcele din ricotta cu putin sarat si iute, asa ca am pus destul de mult piper. Punem putin ulei de masline si omogenizam bine compozitia.

Separat, am prajit mixul de seminte. Semintele nu trebuie prajite foarte tare, pentru ca vor intra si la cuptor si nu dorim sa fie arse la final. O parte mica dintre ele le-am zdrobit in mojar si le-am pus direct amestecul de branza.

Le-am facut cate un “capac” in partea de sus, la cotor, ardeilor si i-am curatit bine de seminte. I-am asezat intr-o tigaie, am mai turnat putin ulei de masline pe deasupra, am pus cateva seminte prajite intregi, putin marar si am ras pecorino. Ardeii se pot taia in mai multe moduri, in functie de cat de mari sunt si de cum credem ca vor sta asezati: pe lungime, pe latime, in treimi – important e sa ne incapa suficient de multa branza cat sa ne faca fericiti.
Am bagat tigaia in cuptorul incins pentru ~30 de minute. Putem verifica din cand in cand, sa nu alunece ardeii, sa nu se topeasca prea tare branza si sa curga, sa nu se arda ceva.

Cam atat de simplu – munca a fost la prajitul semintelor si spalatul vaselor.
Data viitoare voi inlocui semintele cu nuci si fistic iar branza feta cu branza de vaci, iar cand voi dori o varianta sarata voi pune si chimen. Vreau sa zic ca posibilitatile sunt nenumarate, vorbim despre branza šŸ™‚

Rezultatul final

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *