Ce mai fac degustatorii? Poftifest 2019

Daniel, bietul de el, ma cheama la toate evenimentele la care bloggeri olteni sunt invitati. N-am obiceiul de a merge prea des, pentru ca multe n-au legatura cu temele pe care-mi place mie sa cred ca le inteleg – alea doua din numele blogului -, dar apreciez πŸ™‚ Iar in ultimul timp am refuzat orice, din cateva motive personale.
Acum insa a venit o invitatie la un eveniment culinar si-am zis ca asta e, merg la Poftifest – mi-a placut asa putin numele, tematica potrivita, de ce nu?

Evenimentul a fost in (oarecum) Craiova, la sediul principal din Dolj al UPI – bine-nteles ca n-aveam habar cine sunt si cu ce se ocupa, insa am inceput sa ma-ntreb atunci cand mi-am dat seama ca am zis ca merg si c-asa e totusi normal, sa stiu unde ma duc. Iar despre o parte a obiectului lor de activitate tocmai avusesem niste discutii cu vecinu-meo (ala cu terasa pe care invatam sa facem gratare), asa ca a devenit brusc mai interesant pentru mine. Am inteles pana la urma ce fac ei, n-am inteles daca se numesc simplu UPI sau UPI, Cu pofta! πŸ™‚

Ideea evenimentului a fost simpla: demonstratii culinare, degustari de diverse produse, degustari de vinuri, socializare, distractie.

M-am bucurat de intalnirea cu cateva persoane care-mi plac mult, pentru ca mereu cand incepem discutii despre mancare, gradini, gatit, condimentat si asezonat cu vinuri ajungem la taina intensa, mie-mi place sa cred ca mai si invat cate ceva. Iar ei sa zica mersi ca nu-i cert pentru ca nu mai face niciunul miscare.

Am vazut demonstratia chefului invitat la eveniment, Chef Vio, si mi-a placut ca intr-un spatiu stramt si intr-un timp scurt a scos un produs aratos si bun.

Somon cu umplutura de branza, wasabi si zmeura

Eu am un principiu pe care-l aplic aproape fara sa vreau: “I see cheese, I eat!”. As putea trai destul de relaxat aproape doar cu branzeturi. Iar pe una dintre mesele aflate la intrare asta am gasit, asa ca m-am indepartat rar si doar cu precautie de zona respectiva. Am vazut, in pozele altora, o varietate destul de mare de produse gatite pe loc, incluzand hot-dogi, burgeri si deserturi care aratau bine. Acum, cand scriu si ma uit la poze, imi pare putin rau ca nu le-am incercat. Atunci nu mi-a parut πŸ™‚

Coloratele – foto Daniel Botea
Grana Padano

Nu m-au impresionat foarte tare branzeturile colorate, insa din roata aia de Grana Padano am luat cu incredere. La fel si din Gorgonzola.
Si-am mai incercat si niste salamuri picante si prosciutto, pentru ca si aici aplic principiul de la branza si pentru ca se combina de minune intre ele πŸ™‚

Prosciutto
Salami

Am stat si la cateva guri de vin,Β Crama 1000 de chipuri din Dealu Mare. Am incercat Feteasca, Merlot si Shiraz si spun asta doar ca sa nu uit, in viitor, discutia avuta cu Narcis despre denumirea ultimului: e corect sa-i spui asa, e corect si Syrah.

All in all, chiar daca evenimentul nu se-ncadreaza in categoria celor preferate de mine, m-am simtit bine si m-au bucurat toate lucrurile gustate, vazute si vorbite.

Bloggerii – foto Daniel Botea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *