Sandwich cu mortadella, rosii, mozzarella si busuioc proaspat

Amestecul de mozzarela, rosii, busuioc proaspat si ulei de masline inseamna salata alla caprese. Sandwichul pe care m-am hotarat sa-l fac in seara asta are ca sursa de inspiratia salata amintita. Am adaugat doar un sfert de bagheta proaspata si mortadella, adica exact tipul de sandwich pe care il mancam in scurtele opriri la popasurile din nordul Italiei, pe cand traversam tara.
Este un sandwich usor, bun de mancat la orice ora. Si, foarte important, usor de preparat si foarte gustos.

Ingrediente pentru doua persoane

  • o jumatate de bagheta
  • doua feli subtiri de mortadella
  • o bula de mozzarella, taiata in felii
  • o rosie taiata in felii longitudinale
  • 2 frunze de busuioc
  • o jumatate de lingurita de ulei de masline
  • sare, piper

Cum facem

Painea se taie in doua jumatati, iar fiecare bucata se despica longitudinal. Prima data asezam cele doua felii de mortadella peste paine, apoi rosiile, feliile de mozzarella, busuiocul taiat. La final saram, piperam si nu uitam sa adaugam un firicel de ulei de masline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *