Nea Picu

Nu stiu daca trebuia si in ce masura ori nu, dar am ales sa scriu treaba asta. E despre mine, despre cine si ce sunt. O sa-ncerc sa n-o lungesc.

Acum vreo doi-trei ani mi-am dat seama ca pasiunile mele sunt sportul si gatitul. Asa ca acum vreun an am inceput sa ma ocup de ele, dandu-mi demisia din IT-ul care nu-mi mai aducea niciun fel de satisfactie.
Am inceput cu sportul, am invatat cat am avut eu nevoie de la familia mea, Kineto-Plus.

Apoi a urmat o perioada dubioasa si dificila pentru mine, am virat spre bucatarie si poate a fost prea rapid sau poate nu eram pregatit, cert e ca nu a durat mult si, din pacate pentru mine, s-a terminat cam fix cand a-nceput pandemia. Adica nu a fost bine. Deloc.

Dar e bine acum. Am ajuns, dintr-un facator de servere, un facator de burgeri. Si nu mi-e nici rusine, nu mi-e nici greu. Pentru ca fac ce-mi place, fac ce-mi aduce mie bucurie. Le dau oamenilor mancare buna, le-o si personalizez, pot bucura macar o terasa intreaga daca imi iese bine brainstormingul pe care mi-l fac singur in fiecare dimineata si decid ce pun special in mancare in ziua respectiva. Si, de o luna, imi tot iese bine.

Acum, treaba cu Nea Picu e cat se poate de simpla. Noi tre’ sa respectam niste reguli, una dintre ele fiind ca e nevoie de protectie la par. Imi place mult de omul Nicolai Tand – nu las niciun link aici, dar va spun ca l-am vazut live si am si vorbit cu el si e mega-simpatic -. El poarta o basca gen Peaky Blinders in bucatarie. La el am vazut. Mai departe, colegii mei mi-au spus ca eu sunt doar unul, deci Picu Blinder. Dupa care am considerat ca oricum blinder nu sunt, aduc mai degraba cu nenea care vine sa iti mai faca vreo treaba prin casa, vreun “comision”. Deci Nea Picu – makes perfect sense!

 

Daaaaaaaaaar, ideea e ca fac ce-mi place, fac ce ma face fericit! Si asta nu se cumpara nici cu salarii, nici cu prime. Bine-nteles ca banii iti asigura confortul, dar zambetul celui care se intoarce zi de zi la tine iti asigura fericirea. Si e importanta si treaba asta, oricum am da-o…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *